CTI rješenja

CTI (Computer-Telephony Integration) je zajednički naziv za tehnologije koje integriraju funkcionalnost telefonskih i računalnih sustava.

Naša CTI servisna platforma (SP) obuhvaća baze podataka, telefonske servere, signalizacijsko sučelje prema javnoj fiksnoj i mobilnoj telefonskoj mreži, klijentske aplikacije i računarsku mrežu koja povezuje servere s klijentima i predstavlja sučelje prema drugim računarskim mrežama (WAN, Intranet, Internet). Postavlja se kao prekrivna (overlay) mreža nad telefonsku mrežu. Glavna funkcija servisne platforme je osiguravanje inteligentnih usluga u mreži, a da pri tom nisu potrebni razvojni zahvati u standardnu komutacijsku opremu.

Kontaktni centar

Kontaktni centar je sustav koji služi tvrtkama za upravljanje kontaktima s klijentima preko različitih medija kao što su telefon, fax, e-mail i sve više društvene mreže. Velike tvrtke koriste kontaktne centre za upravljanje ne samo svojim odnosom s korisnicima nego i za internu komunikaciju unutar tvrtke.  


Govorni automat

Interactive voice response (IVR) je tehnologija koja omogućava računalu interakciju s korisnicima preko glasovnih poruka i ulaznih informacija s DTMF tipkovnice. U telekomunikacijama IVR funkcionira tako što korisnici komuniciraju sa sustavom preko telefonske tipkovnice slušajući upute IVR dijaloga. IVR sustavi mogu odgovarati na zahtjeve korisnika prethodno snimljenim ili dinamički generiranim audio zapisom.


Televoting

Glasovanje preko telefona.
Medijski kanali kojima korisnici mogu poslati svoj glas mogu biti glasovni poziv, SMS poruka ili USSD poruka.
Organizator glasovanja pristupa usluzi kroz web preglednik. Može definirati opcije za koje pozivatelji glasuju i pripadajuće telefonske i SMS brojeve i ključne riječi za svaku opciju. Glasovanje može organizirati kroz epizode i krugove. Krugove glasovanja pokreće i zaustavlja ručno ili automatski, u prethodno definirana vremena. Broj glasova prati u realnom vremenu. Na raspolaganju mu je i mogućnost slučajnog odabira pozivatelja u svrhu nagradne igre.


Fax server

Slanje i primanje fax poruka korištenjem računala.
Fax server je sustav instaliran na računalu u mreži. Omogućuje korisnicima računala slanje i primanje poruka, bez korištenja fizičkog fax uređaja. Korisnik može poslati poruku iz bilo koje aplikacije koja podržava ispis dokumenata. Poslane i primljene poruke čuvaju se na fax serveru u elektroničkom obliku. Moguće ih je pregledati i ispisati.


Bulk SMS

Promoviranje usluga i proizvoda pomoću SMS poruka.
Usluga omogućuje komunikaciju s postojećim ili potencijalnim korisnicima masovnim slanjem SMS obavijesti, reklamnih i ostalih poruka. Poruke mogu biti zajedničke za sve primatelje ili personalizirane. Slanje je moguće inicirati preko web portala ili programski, koristeći namjenski API.


Prenosivost pretplatničkog broja

Prenosivost pretplatničkog broja (NP – Number portability) je funkcionalnost koja omogućuje pretplatniku da prilikom promjene pretplatničkog odnosa, zamjene operatora ili lokacije zadrži svoj pretplatnički broj.


Arhitektura